Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018 Πρόγραμμα
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτισμός
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
    • Διαμονή
    • Μετακίνηση
    • Φαγητό
    • Διασκέδαση
    • Αγορές
    • Τήνιες Κατασκευές
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
  • BLOG
  • Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • Ψαράκια

Ψαράκια

Ψαράκια

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 / Published in Συνταγές
Ψαράκια

Ψαράκια

Mία συνταγή της Άννας Δελατόλλα.
Τα γνωστά ψαράκια της Τήνου δεν κολυμπούν στη θάλασσα… είναι γλυκές γεμιστές τηγανίτες που προσφέρονται τα Χριστούγεννα, στους γάμους και τα βαφτίσια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 45 ΨΑΡΑΚΙΑ

Για τη γέμιση: • 1 φλιτζάνι νερό • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1/2 φλιτζάνι μέλι
• 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη • 1 φλιτζάνι παξιμάδι ή φρυγανιά τριμμένη
• 1 κουταλάκι κανέλα • 1/4 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο • ξύσμα 1 μεγάλου
πορτοκαλιού • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Για το φύλλο: • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1 αβγό • 3 κουταλιές λάδι
• λίγο αλάτι • 2/3 φλιτζανιού νερό ή χυμό πορτοκαλιού • 1 σφηνάκι ρακί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε στο σιρόπι την καρυδόψιχα, το τρίμα παξιμαδιού, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα αρωματικά. Αναμειγνύουμε τα υλικά με κουτάλι, ώστε να ανακατευτούν πολύ καλά, και τα αφήνουμε για 6-8 ώρες. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι ως εξής:

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε το αβγό, το λάδι, το αλάτι και έπειτα ανακατεύουμε. Ύστερα, ρίχνουμε λίγο λίγο και το νερό, για να πετύχουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο, που να μην κολλάει. Αφήνουμε να “σταθεί” για μισή ώρα, χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια ζύμης και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Έπειτα κόβουμε σε λωρίδες φάρδους 15 εκ. Κατά μήκος της λωρίδας του φύλλου βάζουμε μια μια κουταλιά γέμισης σε απόσταση περίπου 10 εκ. τη μια από την άλλη και διπλώνουμε το φύλλο κατά μήκος, ώστε να καλύψει τη γέμιση. Ύστερα, κόβουμε με ροδέλα σε σχήμα λεπτού ψαριού.  Ακουμπάμε τα ψαράκια σε βαμβακερή πετσέτα, μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα, και τα σκεπάζουμε για να μη στεγνώνουν.

Βάζουμε το λάδι να κάψει. Έπειτα, βυθίζουμε μέσα τα ψαράκια, τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, και τα ακουμπάμε σε χαρτί απορροφητικό. Ύστερα, όταν κρυώσουν, τα περνάμε από άχνη ζάχαρη να καλυφθούν τελείως. Εάν δε θέλουμε να τα καταναλώσουμε αμέσως, μπορούμε να μην τα περάσουμε στη ζάχαρη άχνη. Αυτό το κάνουμε όταν  πρόκειται να τα σερβίρουμε, ώστε να έχουν ωραία εμφάνιση.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα. Νικολέττα Δελατόλα-Φώσκολου για τις υπέροχες συνταγές

What you can read next

Γαύρος μαριναρισμένος
Γαύρος μαριναρισμένος με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και καυτερή πιπεριά
Αμπελοφάσουλα (λιβιά)
Λιθρίνι βραστό με πατάτες και καρότα

Recent Posts

  • THNOS_prosklisi_EN

    Έκθεση Εικαστικών: “Στα Βήματά Τους…127 Χρόνια Μετά”

    “Στα Βήματά Τους…127 Χρόνια Μετά&#8...
  • Γιώργος Χαδούλης: «Νέα τοπία, κολυμβητές και κεραμικά»

    Γιώργος Χαδούλης«Νέα τοπία, κολυμβητές και κερα...
  • DSC06077

    Θεατρική παράσταση “Σώμα Μήδεια” στο θέατρο Βωλάξ

    Σώμα Μήδειαβασισμένο στο έργο του Ζ. Δ. Αϊναλή ...
  • anarixisi tinos

    Αναρρίχηση στην Τήνο

    Αναρρίχηση στην Τήνο με το Climb Exombourgo Η Τ...
  • Παραδοσιακό Σπίτι στην Τήνο

    Παραδοσιακό σπίτι στην Τήνο μεταμορφώνεται σε μ...

Archives

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved | Powered by Shell-iT

TOP
Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}