Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018 Πρόγραμμα
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτισμός
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
    • Διαμονή
    • Μετακίνηση
    • Φαγητό
    • Διασκέδαση
    • Αγορές
    • Τήνιες Κατασκευές
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
  • BLOG
  • Home
  • Blog
  • Συνταγές
  • Ψαράκια

Ψαράκια

Ψαράκια

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014 / Published in Συνταγές
Ψαράκια

Mία συνταγή της Άννας Δελατόλλα. Ψαράκια

Τα γνωστά ψαράκια της Τήνου δεν κολυμπούν στη θάλασσα… είναι γλυκές γεμιστές τηγανίτες που προσφέρονται τα Χριστούγεννα, στους γάμους και τα βαφτίσια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 45 ΨΑΡΑΚΙΑ
Για τη γέμιση: • 1 φλιτζάνι νερό • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη • 1/2 φλιτζάνι μέλι
• 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένη • 1 φλιτζάνι παξιμάδι ή φρυγανιά τριμμένη
• 1 κουταλάκι κανέλα • 1/4 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο • ξύσμα 1 μεγάλου
πορτοκαλιού • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα
Για το φύλλο: • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις • 1 αβγό • 3 κουταλιές λάδι
• λίγο αλάτι • 2/3 φλιτζανιού νερό ή χυμό πορτοκαλιού • 1 σφηνάκι ρακί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το νερό με το μέλι και τη ζάχαρη να πάρουν μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε στο σιρόπι την καρυδόψιχα, το τρίμα παξιμαδιού, το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα αρωματικά. Αναμειγνύουμε τα υλικά με κουτάλι, ώστε να ανακατευτούν πολύ καλά, και τα αφήνουμε για 6-8 ώρες. Ετοιμάζουμε το ζυμάρι ως εξής:

Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε το αβγό, το λάδι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λίγο λίγο και το νερό, για να πετύχουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο, που να μην κολλάει. Αφήνουμε να “σταθεί” για μισή ώρα, χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια ζύμης και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε λωρίδες φάρδους 15 εκ. Κατά μήκος της λωρίδας του φύλλου βάζουμε μια μια κουταλιά γέμισης σε απόσταση περίπου 10 εκ. τη μια από την άλλη και διπλώνουμε το φύλλο κατά μήκος, ώστε να καλύψει τη γέμιση. Κόβουμε με ροδέλα σε σχήμα λεπτού ψαριού.  Ακουμπάμε τα ψαράκια σε βαμβακερή πετσέτα, μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα, και τα σκεπάζουμε για να μη στεγνώνουν.

Βάζουμε το λάδι να κάψει. Βυθίζουμε μέσα τα ψαράκια, τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές, και τα ακουμπάμε σε χαρτί απορροφητικό. Όταν κρυώσουν, τα περνάμε από άχνη ζάχαρη να καλυφθούν τελείως. Εάν δε θέλουμε να τα καταναλώσουμε αμέσως, μπορούμε να μην τα περάσουμε στη ζάχαρη άχνη. Αυτό το κάνουμε όταν  πρόκειται να τα σερβίρουμε, ώστε να έχουν ωραία εμφάνιση.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα. Νικολέττα Δελατόλα-Φώσκολου για τις υπέροχες συνταγές

What you can read next

Μπαρμπούνι μαριναρισμένο σε λεμόνι και ξερό κρεμμύδι
Κουνέλι ριγανάτο
Σκάρος ψητός στα κάρβουνα

Recent Posts

  • anarixisi tinos

    Αναρρίχηση στην Τήνο

    Αναρρίχηση στην Τήνο με το Climb Exombourgo Η Τ...
  • Παραδοσιακό Σπίτι στην Τήνο

    Παραδοσιακό σπίτι στην Τήνο μεταμορφώνεται σε μ...
  • Άξαχας, «καταφύγιο» με θέα το άπειρο…

    Ένα με τη φύση της Τήνου Δύο πέτρινες κατοικίες...
  • Μεγαλόχαρη Τήνου: Από τα έγκατα της γης, στα πέρατα του κόσμου

    Ιερός Ναός Μεγαλόχαρης Πώς ανακαλύφθηκε η θαυμα...
  • Δέντρο All Day Bar Τήνος

    Τρία νέα παιδιά, ο Dillan Λυρίτης, ο Πάνος Δαφε...

Archives

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved | Powered by Shell-iT

TOP
Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}