Η Ατμόσφαιρα Της Πολυτέλειας. Το Πνεύμα Της Απόλαυσης – StoneHouses

Τήνος – νησί των Κυκλάδων που γειτνιάζει με την Σύρο, την Άνδρο, τη Μύκονο, την αρχαία Δήλο και τα Ρήνεια. Νησί λουσμένο από το φως του ήλιου, ποτισμένο από τα νερά του Αιγαίου, με χαραγμένες ξερολιθιές πάνω στους όμορφους καστανούς λόφους, τους σπαρμένους από περιστεριώνες, ανεμόμυλους και ερημοκλησιές, σμιλεμένο από τα μελτέμια, χαράζεται στην μνήμη των επισκεπτών του και υπάρχει πάντα στις καρδιές των κατοίκων του.

Τόπος ευλογημένος και εύφορος, με ανθρώπους που τον φροντίζουν αδιάκοπα δημιουργώντας πολιτισμό, κρατώντας την επαφή με την καταγωγή τους. Τόπος θρησκευτικός και καλλιτεχνικός διακοσμημένος με χωριά αμέτρητα γεμάτα μυρωδιές και μνήμες στις πεζούλες, στα αμπέλια, στα πατητήρια, στα αλώνια, στα περιβόλια και στους στάβλους τους.

Στο νησί της Τήνου και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική του πλευρά απέναντι από τη Σύρο βρίσκεται η αμμώδης παραλία των Καλυβίων, προστατευμένη από τους ανέμους, με πλούσια σκιά από τα αλμυρίκια και κρυστάλλινα, καταγάλανα νερά πολύ κοντά στην οποία βρίσκεται το μοναδικής ομορφιάς και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής χωριό της Καρδιανής με φυσικές πηγές και υπέροχη θέα στο Αιγαίο

Πρόκειται για κατοικίες σε επικλινή θέση με ανεμπόδιστη θέα στη Θάλασσα. Η προσέγγιση της κατοικίας και η οργάνωση της αποτελούν κεντρικό στοιχείο της σύνθεσή της.

Οι χώροι διατάσσονται στην περίμετρο της αυλής – βεράντας επειδή έχουν πρόσβαση στον εξωτερικό χώρο και έτσι υπάρχουν φυγές και απρόσκοπτη θέα.

Η κατοικία αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με εσωτερική σκάλα. 1ο επίπεδο, περιλαμβάνει χώρο καθιστικού με κουζίνα σε ενιαίο χώρο , δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο. 2ο επίπεδο, περιλαμβάνει καθιστικό με υποδομή για κουζίνα, τζάκι, δύο υπνοδωμάτια και ένα μπάνιο.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι η πέτρα στην εξωτερική τοιχοποιία του κτιρίου και του περιβάλλοντα χώρου, το ξύλο, το επίχρισμα και τα ξύλινα κουφώματα, υλικά τα οποία είναι πολύ κοντά στη φυσική τους διάσταση.

Κατοικία: Κατοικία 1
Αποκλειστικοί χώροι: 1027 m²
Κοινόχρηστοι χώροι: 175 m²
Εμβαδόν Κατοικίας: 221 m²

Κατοικία: Κατοικία 2
Αποκλειστικοί χώροι: 994 m²
Κοινόχρηστοι χώροι: 175 m²
Εμβαδόν Κατοικίας: 221 m²

Κατοικία: Κατοικία 3
Αποκλειστικοί χώροι: 1050 m²
Κοινόχρηστοι χώροι: 175 m²
Εμβαδόν Κατοικίας: 207 m²

 

Stonehouses Tinos

84200    Greece

t: +30 6945 243536

e:  info@stonehouses-tinos.gr

u:  www.stonehouses-tinos.gr