Panormos Art-villas

design/σχεδιασμός : G.VIDALIS D+C construction /

construction /Κατασκευή: Πλυτάς-Σαντοριναίος ΟΕ

Ο Πάνορμος είναι…τέχνη!

Η περιοχή του Πανόρμου, υπήρξε από τον 18ο αιώνα το λίκνο της νεοελληνικής καλλιτεχνικής παράδοσης, γλυπτικής, μαρμαρογλυπτικής αλλά και ζωγραφικής και άλλων τεχνών, και συνεχίζει ως σήμερα, ενισχυμένη από τη λειτουργία της Σχολής Καλών Τεχνών στον Πύργο (1955).

Το επίνειο του Πύργου, το φυσικό λιμάνι του Πανόρμου στο βορειοανατολικό άκρο της Τήνου (35χλμ. από τη Χώρα) υπήρξε ένα από τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια του νησιού και διαμετακομιστικό κέντρο εμπορίου της Έξω Μεριάς (εδώ γινόταν η φόρτωση του πράσινου μαρμάρου από τα λατομεία του Πανόρμου).

Ο όρμος του Πανόρμου θεωρείται ένα από τα ωραιότερα και ιστορικά σημεία της Τήνου καθώς βρίσκεται σε μια καταπληκτική τοποθεσία που έχει μοναδική θέα προς το ακατοίκητο νησί-φύλακα Πλανήτη που στις κορυφές του βρίσκεται ένας από τους ιστορικότερους Φάρους του Αιγαίου. Η νησίδα Πλανήτης βρίσκεται στο κέντρο του όρμου, με τον ερειπωμένο φάρο  να «ζωγραφίζει» το κάδρο του γραφικού όρμου. Από τη  δεκαετία του ’70, το μικρό τότε ψαροχώρι άρχισε να αναπτύσεται τουριστικά, ώστε σήμερα να θεωρείται και να είναι ο σημαντικότερος παραθεριστικός οικισμός της περιοχής.

Οι PANORMOS ART-villas είναι πλήρως επιπλωμένες και εσωτερικά διακοσμημένες σε γενικότερο ύφος “art-deco”.

Μέσα από πολύ μεράκι και ακολουθώντας πιστά τις παραδοσιακές και ταυτόχρονα ιστορικές γραμμές του τόπου, δημιουργήσαμε για ανθρώπους που ξέρουν να εκτιμούν, ολοκληρωμένες  λύσεις  στην ευχάριστη πολυτελή διαμονή !

Πολυτελείς κατοικίες με όνομα και… χαρακτήρα, 80 μέτρα από τη θάλασσα.

ΦΙΛΥΡΑ κόρη του Ωκεανού  και ΦΙΛΟΜΗΛΑ η φιλόμουσος, η φίλη της τέχνης και της αρμονίας.

Τοποθεσία

Ο Πάνορμος βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Τήνου, απέχοντας μόλις 21 χλμ από το κέντρο   του νησιού. Το συγκρότημα “Panormos Art Villas” είναι χτισμένο ανατολικά στην άκρη του οικισμού εντός των συνόρων του Όρμου με θέα τα αραγμένα καΐκια και τα πολυτελή σκάφη που συμβάλουν στο γραφικό και ταυτόχρονα elegant χαρακτήρα των κατασκευών του τόπου.

Φέρων οργανισμός μελετημένος και κατασκευασμένος σύμφωνα με τους πιο σύγχρονους κανονισμούς διεθνώς. Επιλογή υλικών άριστης ποιότητας από πιστοποιημένους προμηθευτές. Θερμομόνωση – Υγρομόνωση υψηλών προδιαγραφών από το σκυρόδεμα μέχρι την επιλογή διπλών υαλοπινάκων. Ηλεκτροδότηση με τριφασικούς πίνακες. Προστασία των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από πιθανές καταστροφές με σύστημα θεμελιακής γείωσης των κτηρίων. Ειδική παραδοσιακή κατασκευή σε δάπεδα, λουτρά, ταβάνια, φωτισμό , κουφώματα, πρεβάζια , υπέρθυρα. Εγκαταστάσεις θερμοπομπών και κλιματιστικών μονάδων (air condition). Κεντρική δορυφορική κεραία τηλεόρασης, σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις, δίκτυο για φωνή και δεδομένα.

Εσωτερική διαρρύθμιση

  • 1ο Επίπεδο:

Αυτόνομος ξενώνας περιλαμβάνει κρεβατοκάμαρα με δικό της λουτρό &”dress room” .

  • 2ο Επίπεδο:

2 κρεβατοκάμαρες (1 master με εσωτερικό γραφείο και τζάκι), με ευρύχωρα παραδοσιακά Λουτρά & τράβες αγίου όρους στο ταβάνι, μεγάλα μπαλκόνια με γραφικές πέργκολες και απεριόριστη θέα στη θάλασσα.Οι τοίχοι στα μπάνια είναι από τσιμεντοκονία και βαμμένα με ειδική βαφή.

  • 3ο Επίπεδο:

Παραδοσιακό χτιστό Καθιστικό με τζάκι, παραδοσιακή χτιστή Κουζίνα, βεράντα-περιβάλλον χώρος με απεριόριστη θέα στη θάλασσα.

Περιβάλλων χώρος

Περίφραξη από λιθοδομή με χρήση πέτρας από την Τήνο που εναρμονίζεται με τα στοιχεία του κτηρίου και την περιοχή. Πετρόχτιστοι περιμετρικοί εξωτερικοί καναπέδες για απόλυτη χαλάρωση. Ιδιωτικοί και κοινόχρηστοι κήποι, ξύλινες, παραδοσιακού τύπου πέργκολες από καστανιά Αγίου Όρους, πλακόστρωτα μονοπάτια, ειδικός αυτόματος περιμετρικός φωτισμός , φυτεύσεις εναρμονισμένες με το τοπίο.

Aποθήκες, Παραδοσιακό – χειροποίητο BBQ,Μοναδικά μαρμάρινα γλυπτά που διακοσμούν εσωτερικές και εξωτερικές πτυχές του ακινήτου από κορυφαίο γλύπτη. Κοινόχρηστοι χώροι αυτόνομοι ανά κτήριο , με ανεξάρτητη ηλεκτρική παροχή, δίκτυο ακαθάρτων και δίκτυο όμβριων. Ιδιωτική οδός παραδοσιακού τύπου. Εξωτερικό σκεπαστό με πέργκολες Γκαράζ για αυτοκίνητο. Μάρμαρα αντικ σε όλους τους χώρους.