Αλεξάνδρα Παπαδημούλη

To Αιγαίο είναι έμπνευση.

Η θάλασσά του με τις συνεχείς αλλαγές στο χρώμα και τη διάθεση, ο δυνατός και αναζωογονητικός άνεμος, τα βράχια όπως στέκονται περήφανα, τα υπέροχα υλικά στο φαγητό, η τοπική αρχιτεκτονική και ο τρόπος που η κουλτούρα των κατοίκων έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με τις προσταγές της φύσης…

H Tήνος είναι έρωτας. Δεν με νοιάζει αν φυσάει τρελλά -κάτι που συμβαίνει πολύ συχνά- δε με νοιάζει αν θα πάω στην παραλία. Θέλω να περπατάω στα μονοπάτια της και στα χωριά της. Να μαθαίνω για το παρελθόν της, να την ανακαλύπτω, να την αναπνέω!

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στην Αθήνα ως γραφίστρια.

Πριν μερικά χρόνια, ξεκίνησα το theRoundButton blog, σαν ενα μεσο προώθησης του σκανδιναβικου design. Μέσα απο τις αναρτήσεις του blog αλλα και ως γραφίστας, γοητεύτηκα ιδιαίτερα από τον τρόπο που απλές φόρμες και ουδέτερα χρώματα μπορούσαν να διακοσμήσουν εντυπωσιακά έναν τοίχο, και αυτό έγινε ο επόμενος στόχος μου : να δημιουργήσω εκτυπώσεις μίνιμαλ αισθητικής.

Η σκέψη υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μου και η έμπνευση ήρθε το ίδιο καλοκαίρι απο το Αιγαίο, και συγκεκριμένα από την Τήνο, όπου ανακάλυψα σχήματα και ιδέες στα πιο ταπεινά και απίθανα μέρη. Έτσι γεννήθηκε η σειρά ‘’Aegean on your wall’’ όπου συνδύασα την γραμμική τεχνοτροπία με θέματα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική & το φυσικό τοπίο του νησιού και η οποία έτυχε πολύ καλής υποδοχής ειδικά στο εξωτερικό που αγαπούν τη μίνιμαλ αισθητική.

Τα θέματα που σχεδιάζω, επιδιώκω να μπορούν να ενσωματωθούν σε οποιονδήποτε χώρο. Σε πολύ μεγάλο μέγεθος λειτουργούν εντυπωσιακά σε τοίχους ξενοδοχείων ή σε επαγγελματικούς χώρους όπως αρχιτεκτονικά γραφεία. Στο μεσαίο μέγεθος είναι ιδανικά για διακόσμηση κατοικιών, ενώ από φέτος είναι προσαρμοσμένα και σε δύο μικρά προϊόντα-σουβενιρ για εύκολη μεταφορά.

Θα ήθελα τα σχέδιά μου να βρεθούν στους τοίχους των ανθρώπων που αγαπούν το Αιγαίο όσο κι εγώ, αλλά και στα σπίτια όσων το επισκέπτονται απο μακριά και θέλουν να πάρουν ενα κομμάτι του μαζί τους.

www.theroundbutton.com

info@theroundbutton.com

https://www.facebook.com/TheRoundButton/

https://www.instagram.com/theroundbutton/

https://gr.pinterest.com/TheRoundButton/