The Handmade Island

Και να, είμαστε πάλι εδώ, για 7η συνεχή χρονιά. Όμως, όπως όλα γύρω μας αλλάζουν, έτσι αλλάζει και το νησί μας και μαζί του αλλάζουμε κι εμείς. Με μια ομάδα που δούλεψε ακούραστα όλη τη διάρκεια του χειμώνα, είμαστε σε θέση να περηφανευτούμε ότι το πιο ολοκληρωμένο portal για την Τήνο, έχει πλέον πάρει σάρκα και οστά. Σε μια προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης, ο επισκέπτης του tinos-about.gr ενημερώνεται και θα ενημερώνεται 365 ημέρες το χρόνο για όλα όσα συμβαίνουν στο νησί και ταυτόχρονα εκτός από το ίδιο το νησί προβάλλονται μέσω των Micro sites, και όλες οι ντόπιες επιχειρήσεις.

Το λιθαράκι στην ανάδειξη του νησιού της Τήνου ως βασικού τουριστικού προορισμού, για όλο τον χρόνο, δεν το βάζουμε μόνο εμείς μέσα από την συνέπεια έκδοσης, την ποιότητα και την ολόφρεσκη ύλη με νέα και γεγονότα. Το βάζει ο νέος μας δήμαρχος με το όραμά του, το βάζει ο ακούραστος παραγωγός που επενδύει στο προϊόν του και αυτό στην πορεία βραβεύεται, το βάζουν οι νέοι σεφ που αναδεικνύουν τις πρώτες ύλες του τόπου, οι επιχειρηματίες με καταγωγή από το νησί που επιστρέφουν και επιχειρούν σε αυτό, οι καλλιτέχνες που αγαπάνε τον τόπο και τον έχουν κάνει μόνιμο τόπο διαμονής τους, οι managers που με την δικτύωσή τους προβάλλουν σε όλο τον κόσμο την Τήνο, αλλά κυρίως το λιθαράκι το βάζει ο ίδιος ο τόπος. Η ευλογημένη γη που εμείς καλύπτοντας όλα τα άνωθεν σας παρουσιάζουμε, μαζί με όλα όσα συμβαίνουν σε αυτήν, σε συνδυασμό με τον απαράμιλλο φυσικό της πλούτο.
Τήνος: το νησί που αποτελεί πόλο έλξης για τον επισκέπτη του, ανεξαρτήτως εποχής. Είναι γιατί δεν έχει εποχή ο διαχρονικός Γιαννούλης Χαλεπάς που φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από τον θάνατό του. Ούτε η Τηνιακή γαστρονομία που μυρίζει από χωριό σε χωριό. Ανεξαρτήτως εποχής είναι και οι δαντελωτές παραλίες του νησιού.

Σε μια εποχή που ο αναγνώστης αναζητά τη διαρκή ενημέρωση, με αυτήν την έκδοση στα χέρια σας, ξέρουμε ότι παρουσιάζουμε την Τήνο στα καλύτερά της! Και όταν οι άνθρωποι νιώθουν γεμάτοι και πλήρεις, έχουν στην καρδιά τους ένα μόνιμο καλοκαίρι.

Καλή ανάγνωση και εις το επανιδείν

 

Tα συλλεκτικά Εξώφυλλα μας!

Το εξώφυλλο της Ελένης Γλύνη

“Στο έργο που έφτιαξα για το ”Tinos About”, επέλεξα να  βασιστώ σε ένα  εμβληματικό στοιχείο για την Τηνιακη αρχιτεκτονικη, τα υπέρθυρα , όπως και ένα  άλλο εμβληματικό στοιχείο της  φύσης της ,τα φίδια!

Έχω επεξεργασθεί με την δική μου τεχνική, με μολύβια και όχι καλέμι, σε χαρτί και όχι μάρμαρο, ένα Τηνιακό μαρμάρινο  υπέρθυρο με ποικιλόσχημα ανοίγματα και επιπεδόγλυφες παραστάσεις από άνθη, κυπαρίσσια, πουλιά και ζώα, του  18ου-αρχές 19ου αι. , που βρίσκεται στο μουσείο Μπενάκη.

Στο επάνω μέρος υπάρχει  ένα σύμπλεγμα φιδιών,  αναφορά στην Τήνο Οφιούσα.

 

Το εξώφυλλο του Αλέκου Κυραρίνη

Το έργο αυτό απεικονίζει έναν έφιππο άγγελο να κατακεραυνώνει έναν δράκο. Στην ανατολική χριστιανική παράδοση το καλό και το κακό συνυπάρχουν ,όμως δεν είναι ισοδύναμα. Το καλό παραχωρεί ένα πεδίο δράσης στο κακό ως εργαλείο  κατά το ψυχικό μας αγώνισμα. Είναι φτιαγμένο με την τεχνική της αυγοτέμπερας πάνω σε προετοιμασμένο ξύλο.

TOP