Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτισμός
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ
    • Διαμονή
    • Μετακίνηση
    • Φαγητό
    • Διασκέδαση
    • Αγορές
    • Τήνιες Κατασκευές
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΟΡΑΣ
  • BLOG
  • Home
  • Blog
  • Γαστρονομία
  • Chef D’ Oeuvre

Chef D’ Oeuvre

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017 / Published in Γαστρονομία

Chef D’ Oeuvre

Μαγειρική αλά τηνιακά!

Στην CHEF D’ OEUVRE, την πρώτη σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής που λειτούργησε στην Ελλάδα θα μάθετε πως η καλή κουζίνα είναι γένους… τηνιακού!

Η Επαγγελματική Σχολή Γαστρονομίας CHEF D’ OEUVRE  συνιστά την πρώτη εξειδικευμένη Σχολή που λειτούργησε στην Ελλάδα, από δύο αδέρφια με τηνιακή καταγωγή, τον Αναστάσιο (Διευθυντή της σχολής) και τη Δέσποινα (υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων) Περιμένη. Η CHEF D’ OEUVRE  είναι αναγνωρισμένη για το υψηλό επίπεδο προσφερόμενης εκπαίδευσης, στις γαστρονομικές ειδικότητες.

Οι ειδικότητες τις οποίες μπορεί κανείς να σπουδάσει στη CHEF D’OEUVRE είναι:

Επαγγελματική Μαγειρική, Επαγγελματική Ζαχαροπλαστική, Αρτοποιία, Επαγγελματικό Μπαρ, Διοίκηση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (F&Β Μanagement).

Όταν ιδρύθηκε η Chef d’ Oeuvre, ελάχιστοι είχαν προβλέψει τη μακροημέρευση της πρώτης εξειδικευμένης Σχολής για τη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα. Είκοσι  χρόνια μετά, ο  Αναστάσιος Περιμένης, εκπαιδευτικός και ο ίδιος, αποκαλύπτει ότι το μυστικό της επιτυχημένης πορείας του εκπαιδευτηρίου είναι η προσφορά εξειδικευμένης γνώσης και η απόλυτα στοχευμένη κατάρτιση των μελλοντικών chef και pastry chef.

Για όσους σπουδαστές το επιθυμούν, στη Σχολή λειτουργεί Μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών στην ειδικότητα Διοίκησης Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Food & Beverage Management). Το ανώτερο δίπλωμα διοίκησης Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (F&B Management Higher Diploma) βοηθά τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια γνώσεων ώστε να εξελιχθούν σε άριστους επιχειρηματίες ή διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.

Η CHEF D’ OEUVRE συνιστά τη μοναδική σχολή που ασχολείται αποκλειστικά με τη γαστρονομική εξειδίκευση καθώς σύμφωνα με τον κ. Περιμένη: «η ενασχόληση με ένα μόνο αντικείμενο έχει πάντα πολύ καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην προώθηση των σπουδαστών στον επαγγελματικό χώρο». Μέσω του Τμήματος Επαγγελματικής Αποκατάστασης, η Σχολή εγγυάται για την επαγγελματική σταδιοδρομία και επιτυχία όλων ανεξαιρέτως των αποφοίτων της σε γνωστές και καταξιωμένες επιχειρήσεις του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου. Οι ειδικοί σύμβουλοι καριέρας της CHEF D’ OEUVRE ασχολούνται προσωπικά με τον κάθε σπουδαστή, εξασφαλίζοντάς του, παράλληλα με τις σπουδές και την επιθυμητή γι αυτόν εργασία, στην ειδικότητά του, με ασφάλιση και πολύ καλές οικονομικές αποδοχές. «Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το ποσοστό απορροφητικότητας των αποφοίτων της Σχολής μας αγγίζει σχεδόν το 100% και αυτό το επιβεβαιώνουν περισσότεροι από 6.000 απόφοιτοι της CHEF D’OEUVRE που σήμερα είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες Chef, Ζαχαροπλάστες, F&B managers, Barmen και εργάζονται σε εστιατόρια, ξενοδοχεία , catering ή έχουν ανοίξει και διευθύνουν τις δικές τους επιχειρήσεις», δηλώνει υποδειγματικά ο Περιμένης.

 

Διεθνής Καταξίωση

 

Το διεθνές αναγνωρισμένο κύρος της Σχολής επιβεβαιώνεται από τις αμέτρητες διακρίσεις από συμμετοχές σε διαγωνισμούς καλλιτεχνικής μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, bartender σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι διεθνείς διακρίσεις και τα χρυσά μετάλλια της στο χώρο της γαστρονομίας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι αποτέλεσε τον Επίσημο Οργανισμό Εκπαίδευσης στον Επισιτιστικό κλάδο που ανέλαβε και έφερε με μεγάλη επιτυχία εις πέρας την παροχή όλων των υπηρεσιών διατροφής κατά την Ολυμπιάδα του 2004, την έχουν καταξιώσει ανάμεσα στις κορυφαίες  Σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι σημαντικότερες τουριστικές μονάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως Hilton Λονδίνου και Αθηνών, Intercontinental Λονδίνου και Αθηνών, Club Mediterranee, Robinson club, Grecotel, Aldemar, Porto Carras, Helios, Louis Hotels  κ.α., επανδρώνονται από σπουδαστές και αποφοίτους της CHEF D’ OEUVRE.

 

Με αφορμή την καταγωγή των δύο αδερφών και αναφορικά με παρόμοιες ευκαιρίες εξέλιξης που προσφέρονται σε έναν νέο που ζει και εργάζεται στην Τήνο, η κα Περιμένη επισημαίνει: «Παίρνοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι η Τήνος είναι ένα από τα πλέον χαρισματικά νησιά των Κυκλάδων με άφθονο φυσικό πλούτο και ξεχωριστή  ομορφιά, σε πλεονεκτική θέση και όχι μακρινή απόσταση από την Αθήνα, με δυνατότητες ανάπτυξης διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, θρησκευτικού, γαστρονομικού, αθλητικού, κ.α., θεωρώ ότι ο νέος Τηνιακός, εάν θέλει πραγματικά, μπορεί να βρει και να αξιοποιήσει ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στο νησί. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια εκτός από την ισχυρή θέληση είναι πρώτιστα, η σωστή εκπαίδευση και η συνεχής επιμόρφωση στον τομέα που θα επιλέξει ο καθένας να ασχοληθεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ευνοϊκότερος τομέας που θα μπορούσε ο νέος Τηνιακός να επενδύσει σε σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία, είναι ο τουριστικός τομέας, με όλες του τις προεκτάσεις. Το σημαντικότερο όλων για την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη του νησιού, είναι να καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον Τουρισμό στην Τήνο, ότι ο ερασιτεχνισμός στην Ευρώπη του 2015 έχει πεθάνει! Είναι επιτακτική ανάγκη στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών στο νησί μας, να επικρατήσει  πλέον μόνο ο επαγγελματισμός, η διαρκής επιμόρφωση, η συνέπεια, και η ηθική απέναντι στον τουρίστα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το μοναδικό φιλόξενο ταμπεραμέντο του Τηνιακού και την κατάθεση ψυχής και αγάπης κατ αρχήν προς το νησί του και έπειτα στον επισκέπτη, θα καταστήσουν την Τήνο έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στην απαιτητική διεθνή.

Επαφιόμαστε στον νέο Τηνιακό να μείνει στο νησί του και να του δώσει νέο ύφος,  συνδυάζοντας το σύγχρονο προφίλ της Τήνου με τον παραδοσιακό, αυθεντικό της  χαρακτήρα, την εξέλιξη με την κουλτούρα, το γραφικό παρελθόν με το απαιτητικό και συνεχώς εξελισσόμενο παρόν και μέλλον!».

Οι σκέψεις των δύο Τηνιακών υπεύθυνων της σχολής για το νησί τους: «Τόσο για τον αδερφό μου όσο και για μένα η Τήνος σημαίνει πολλά και σημαντικά σημεία αναφοράς από τη ζωή μας. Είναι το νησί της μητέρας μας, με καταγωγή από τον Αρνάδο, που από την παιδική μας ηλικία έχουμε λατρέψει και δεν το έχουμε αποχωριστεί  κανένα καλοκαίρι. Με κάθε ευκαιρία αναζητάμε να ερχόμαστε στο σπίτι μας στο Πόρτο, γιατί για εμάς αντιπροσωπεύει τον τόπο μας, το μέρος που χαλαρώνουμε και ηρεμούμε. Λατρεύουμε τη φυσική της ομορφιά, κάθε γωνιά και παραλία της, τα χωριά και τους ανθρώπους της, τα μελτέμια της, την απλή ζωή και την θετική αύρα που αποπνέει το νησί.

Δεν φαντάζεστε πόσο πολύ χαιρόμαστε όταν βλέπουμε νέους από την Τήνο να έρχονται στη Σχολή για να μας εμπιστευθούν τις σπουδές και το μέλλον τους και πόσο περήφανοι αισθανόμαστε να τους βλέπουμε μετά τις σπουδές τους να προοδεύουν ή να ανοίγουν τα δικά τους εστιατόρια στο νησί.

Έχουμε κατορθώσει να κάνουμε τους νέους της Τήνου να νιώθουν τη Σχολή σαν το σπίτι τους και εμάς σαν οικογένειά τους και όσα χρόνια και αν περάσουν ξέρουν ότι θα είμαστε κοντά τους, να τους στηρίζουμε σε κάθε τους προσπάθεια».

*Η CHEF D’ OEUVRE παρέχει ειδική έκπτωση και ξεχωριστές οικονομικές παροχές σε όλους όσοι κατάγονται από την Τήνο και επιθυμούν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στα επισιτιστικά επαγγέλματα.

FOTO /TO FOTOGRAFIO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What you can read next

Ο τηνιακός γαστρονομικός τουρισμός μέσω του «Tinos Food Paths»
T-OINOS
T-OINOS
Παρουσίαση των δράσεων των «TINOS FOOD PATHS»

Recent Posts

  • anarixisi tinos

    Αναρρίχηση στην Τήνο

    Αναρρίχηση στην Τήνο με το Climb Exombourgo Η Τ...
  • Παραδοσιακό Σπίτι στην Τήνο

    Παραδοσιακό σπίτι στην Τήνο μεταμορφώνεται σε μ...
  • Άξαχας, «καταφύγιο» με θέα το άπειρο…

    Ένα με τη φύση της Τήνου Δύο πέτρινες κατοικίες...
  • Μεγαλόχαρη Τήνου: Από τα έγκατα της γης, στα πέρατα του κόσμου

    Ιερός Ναός Μεγαλόχαρης Πώς ανακαλύφθηκε η θαυμα...
  • Δέντρο All Day Bar Τήνος

    Τρία νέα παιδιά, ο Dillan Λυρίτης, ο Πάνος Δαφε...

Archives

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved | Powered by Shell-iT

TOP
Διαχείριση Συγκατάθεσης
Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών, για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
{title} {title} {title}