ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΗΝΟΥ

Τον Μάη του 2017 συστάθηκε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου.

Σήμερα ένα χρόνο μετά, στις δράσεις του Συλλόγου συμπεριλαμβάνονται δύο ομαδικές εκθέσεις στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού Η 1η με θέμα «Γενέθλια γη» και η 2η με θέμα « Εν είδει περιστεράς , ιδέα σύμβολο, χώρος» και επιμελητή τον κο Μ. Στεφανίδη, μία ομαδική έκθεση στο Δημοτικό Σχολείο Αρνάδου με αναφορά στον Ν. Καζαντζάκη, μία διάλεξη με θέμα «εν είδει περιστεράς ιδέα, σύμβολο, χώρος». Ακολουθεί συμμετοχή του Συλλόγου στις δράσεις του Πνευματικού  Κέντρου Πανόρμου  «Γ. Χαλεπάς» του Δήμου Τήνου για το  «2018 έτος Γιαννούλη Χαλεπά, 80 χρόνια από τον θάνατό του»

Σκοπός του Συλλόγου είναι:

 • Η ανάδειξη και προβολή του έργου των εικαστικών καλλιτεχνών με καταγωγή ή με κατοικία στο νησί της Τήνου
 • Η συγκέντρωση, ανάδειξη και προβολή του έργου εκλιπόντων Τηνίων καλλιτεχνών
 • Η ψηφιακή καταγραφή και αρχειοθέτηση των έργων παλιών και νεωτέρων καλλιτεχνών καθώς και θεωρητικών κειμένων, με σκοπό τη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων.
 • Η ανάδειξη της ιδιαιτερότητας της Τήνου στην παραγωγή καλλιτεχνών και καλλιτεχνικών έργων με πανελλήνια και πολλές φορές και παγκόσμια εμβέλεια και επιρροή.
 • Η έκδοση περιοδικών, βιβλίων καθώς και κάθε είδους εντύπων και οπτικοακουστικών και ψηφιακών μέσων .
 • Η διοργάνωση εκθέσεων εικαστικού και άλλου καλλιτεχνικού περιεχομένου.
 • Η διοργάνωση φεστιβάλ καλλιτεχνικού περιεχομένου, διαλέξεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πολιτιστικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων, περιπάτων, εκδρομών, συνεστιάσεων, εκθέσεων βιβλίου.
 • Η ανάπτυξη του πολιτιστικού, μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου των μελών, όπως με τον προγραμματισμό διαλέξεων, σεμιναρίων, μαθημάτων τέχνης, με τον προγραμματισμό καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και με την συμμετοχή εκπροσώπων του Συλλόγου αντίστοιχες εκδηλώσεις άλλων φορέων
 • Η προστασία και διατήρηση της εικαστικής τέχνης της Τήνου
 • Η ανάπτυξη της επικοινωνίας και η σύσφιγξη των δεσμών μεταξύ των μελών του Συλλόγου με κάθε πρόσφορο τρόπο, που οδηγεί στην κοινωνική, επαγγελματική, καλλιτεχνική και ηθική αλληλεγγύη.
 • Η ανταλλαγή απόψεων και η δημιουργία πλατφόρμας διαλόγου για θέματα που αφορούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό.
 • Η κοινωνική και επαγγελματική συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη των μελών.
 • Η συνεργασία με άλλους καλλιτεχνικούς συλλόγους και ιδρύματα και γενικότερα φορείς με σκοπό την ανάδειξη, την προβολή, τη διάδοση της τέχνης.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ-ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ-ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ:

Διάρκεια: Ιούλιος-Αύγουστος 2018. Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου (60 μέλη).. Επιμέλεια εκθέσεων: Μάνος Στεφανίδης, Ιστορικός Τέχνης.

Χώροι εκθέσεων: (α) Δημοτικό Σχολείο Υστερνίων Τήνου, και (β) Αίθουσα τέχνης «Νίκος Γαΐτης» στον Πύργο Τήνου. Οι σύγχρονοι Τηνιακοί καλλιτέχνες τιμούν τον μεγάλο δημιουργό, σκύβουν στη ζωή και το έργο του και ανοίγουν ένα νέο διάλογο μαζί του, αναζητώντας τη δική του αλήθεια. Εγκαίνια των εκθέσεων: Κυριακή, 8 Ιουλίου 2018, ώρες 11.00΄ στα Υστέρνια και 12.00΄ στον Πύργο. Στη συνέχεια το κοινό θα ξεναγηθεί στο σπίτι του τραγικού καλλιτέχνη, όπου θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.

 ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΌ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ:

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό λιμάνι της Τήνου (εξωτερικός χώρος απέναντι από τις τράπεζες) με αφορμή το έτος ΧΑΛΕΠΑ,. Θα εκτεθούν έξι (6) γλυπτικές συνθέσεις Τηνιακών καλλιτεχνών που χαρακτηρίζονται από δυνατές γραμμικές φόρμες, Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου. Διάρκεια: 20 Ιουνίου – 30 Σεπτεμβρίου 2018.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση

Ακτή Γ. Δρόσου,
Τήνος, 842 00, Ελλάδα

Τηλέφωνο

Website

TOP