Η κατσίκα μας, η Jo, επιλέγει τροφή για αυτή και τους αγαπημένους της ακόμα και από τα πιο δυσπρόσιτα σημεία ενός τόπου, με μοναδικό στόχο να βρει το καλύτερο, το πιο αγνό ντόπιο φαγητό.
Δεν χρειάζεται να ταξιδέψει πολύ για να βρει τροφή, εκμεταλλεύεται την εξυπνάδα και την ευελιξία της για να εξυπηρετήσει όχι μόνο την ανάγκη της επιβίωσης αλλά και της ευχαρίστησης που προσφέρει το αυθεντικό και βαθιά νόστιμο φαγητό.
Σαν την πραγματική εκδήλωση αγάπης της θείας από το χωριό στο νησί που χωρίς συνταγή, με απλά υλικά που έχει στο ντουλάπι, μαγειρεύει με μεράκι αποκλειστικά για να σε ευχαριστήσει. Η φροντίδα της εκδηλώνεται στο πιο απλό και συνάμα γευστικό πιάτο που σου σερβίρει, ένα ρυζόγαλο στο μπαλκόνι της, μετά την παραλία, ένα απόγευμα Αυγούστου.
Από τη νοσταλγική μαγειρική της θείας έως τον πιο αγαπημένο φίλο, αυτή η αγάπη μετουσιώνεται μέσα από την προσοχή στα υλικά και την κάθε λεπτομέρεια.
Όταν δε αυτή η φροντίδα παντρεύεται με την παράδοση, αδιαμφισβήτητα τα προϊόντα ενός τόπου, η μυρωδιά, η υφή και το χρώμα τους, γίνονται η ταυτότητα του. Γιατί ό,τι παράγεται στον τόπο που ευδοκιμεί είναι πιο νόστιμο από οπουδήποτε αλλού.
Θα σου κάνω το τραπέζι: μικρό, μεγάλο, στρογγυλό ή τετράγωνο, ο σκοπός είναι ένας. Να κάτσεις κοντά, να έρθεις κοντά. Θα εκφραστείς, να πάρεις αγκαλιές, θα κρατήσεις το χέρι του άλλου, θα αγαπήσεις και θα συγκρουστείς. Θα μιλήσεις για τα νέα, τα παλιά, την εμπειρία και την απειρία σου.
Μόνο κερδίζεις και είμαστε πιστοί σε αυτό.
Γιατί στο τέλος, έχεις έρθει sima..