ΨΩΜΙ & ΑΛΑΤΙ

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Make an online reservation

 

Αφού έχεις κάνει τις βουτιές σου στα σμαραγδένια νερά που περιτριγυρίζουν την Τήνο, πρέπει να επισκεφτείς το χωριό Φαλατάδος.

Ένα χωριό που βρίσκεται μακριά από τις παραλίες του νησιού, αλλά έχει μια άγρια μαγευτική ομορφιά και είναι το κατάλληλο μέρος για να ανακαλύψεις την άλλη πλευρά της Τήνου.

Όταν φτάσεις η πρώτη σου στάση θα είναι το εστιατόριο Ψωμί Κι Αλάτι. 

Ένα εστιατόριο που με τα πιάτα του εκπροσωπεί επάξια την μεσογειακή κουζίνα και ο στόχος τους είναι  να σε ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα.

Η ιδιοκτήτρια και μάγειρας του εστιατορίου έχει δημιουργήσει ένα μοντέρνο και φιλόξενο χώρο και θα σας προσφέρει έναν χείμαρρο από νόστιμες συνταγές, κάτι που θα το αντιληφθείτε όταν καθίσετε στον χώρο και σας πλημμυρίσουν οι θεσπέσιες μυρωδιές από την κουζίνα.

Όλα αυτά είναι κάποιοι από τους λόγους που θα σε κάνουν να ξανά…...επιστρέψεις.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση

Φαλατάδος
Τήνος, 842 00, Ελλάδα

Τηλέφωνο

Ωράριο Λειτουργίας

καθημερινά 11:00 - 01:00

Ψωμί & Αλάτι

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΝΟ

-….Η καταγωγή σας είναι από τα Τρίκαλα, πόσα χρόνια ζείτε στην Τήνο;

Είμαι στο νησί λίγους μήνες, ωστόσο νιώθω ότι είμαι στον τόπο καταγωγής μου. Ο κόσμος με έχει αγκαλιάσει τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε φιλικό επίπεδο.

 

-Γιατί επιλέξατε το χωριό Φαλατάδος για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας;

Επέλεξα ένα ορεινό χωριό σε ένα κατεξοχήν καλοκαιρινό προορισμό, γιατί  το θεωρώ πρόκληση. Από την πρώτη επίσκεψη μου στον οικισμό ένιωσα την δυναμική του, βίωσα τη ζεστασιά στις γιορτές του Αϊ Γιάννη και του ρακιζιού, είναι ένας τόπος γεμάτος αντιθέσεις ανάμεσα σε άγονα τοπία με επιβλητικά βράχια και ζωντανούς αμπελώνες.

 

-Τι σας γοητεύει στο νησί της Τήνου;

Το γεγονός ότι είναι ένας τόπος που έχει μείνει αναλλοίωτος στον χρόνο, διατηρεί την παράδοση και την αρχιτεκτονική του, είναι δεκτικός στον επισκέπτη, ανοίγει το σπίτι του, μοιράζεται, γλεντάει και σου μεταδίδει την αγάπη του στον χορό, που τις περισσότερες φορές κρατάει μέχρι το πρωί.

 

-Πως εμπνευστήκατε το όνομα του εστιατορίου;

Έχει την έννοια της παρέας που θέλει να σμίξει, μετά από καιρό, σε ένα τραπέζι, να μοιραστεί συναισθήματα και να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εμείς έχουμε φάει ψωμί και αλάτι , δηλαδή έχουμε ζήσει πολλές στιγμές μαζί.

 

-Ποιο πιάτο σας θα προτείνατε να δοκιμάσει ένας επισκέπτης;

Δεν ξεχωρίζω κανένα από τα πιάτα, γιατί τα δημιουργώ με το ίδιο μεράκι και επιλέγω καθημερινά την πρώτη ύλη. Όλα είναι πάντρεμα των γεύσεων με τις οποίες έχω μεγαλώσει σε αρμονία με τα τοπικά προϊόντα.

TOP