Πλάτανος

Tο ολοκαίνουριο παραδοσιακό καφέ στον Πύργο

Make an online reservation

Κάτι νέο «παίζει» στην εντυπωσιακή μαρμαροστολισμένη πλατεία του Πύργου. Ο Μάρκος Βαλάκας, γέννημα-θρέμμα τηνιακός, μετά από 40 χρόνια απουσίας στο εξωτερικό, επιστρέφει στη μαμά πατρίδα για να δώσει σάρκα και οστά στο όνειρο του.

Το καλοκαίρι του 2016, βρίσκει ένα new entry στο χωριό των μαρμαρογλυπτών. Σε ένα παραδοσιακό κτίριο του χωριού, που πριν λειτουργούσε ως καφενείο, σας περιμένει ο Πλάτανος. Η βασική ιδέα είναι απλή∙ παραδοσιακές gourmet γεύσεις σε ένα χώρο που αναδίδει όλα τα αρώματα της τηνιακής γης.

Η μοντέρνα διαρρύθμιση έρχεται και δένει με την παραδοσιακή διακόσμηση δημιουργώντας ένα απόλυτα ζεν  σκηνικό που αποπνέει θετική και χαλαρή διάθεση. Στόχος του Πλάτανου είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής καλλιτεχνίας του τόπου – καθώς διαθέτει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία του νησιού, εκείνο της Μαρμαρογλυπτικής τέχνης -  μέσα από την ανάμειξη με τις παιδικές γεύσεις και μυρωδιές του καθενός από εμάς.

Όσο για την κουζίνα, αυτή χαρακτηρίζεται από φαντασία και πρωτοβουλία, δύο στοιχεία που καταφέρνουν να απογειώσουν γευστικά τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.  Αλμύρα και γλυκά τηνιακά tapas όπως μπρουσκέτες με ντομάτα και βασιλικό, καρπούζι με φέτα, γαρίδες σαγανάκι αλλά και πλατό τοπικών τυριών με μαρμελάδα σύκο και φρούτα αγγίζουν με μαγικό τρόπο τον ουρανίσκο αφήνοντας πίσω όλα όσα γνωρίζατε  ως τώρα για την τηνιακή κουζίνα. Οι λάτρεις του κλασικού, θα βρουν επίσης εδώ, το all time classic γαλακτομπούρεκο και πολλά ακόμη γλυκά του νησιού. Φυσικά, δεν λείπει και το τυπικό πλούσιο τηνιακό πρωινό με φρεσκοστυμένους χυμούς, τοπικό γιαούρτι, πολλές ποικιλίες καφέ, ομελέτες κλπ.

Ζήστε αξέχαστες στιγμές στην πλατεία του Πύργου, επισκεφτείτε τον Πλάτανο.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ

Δωρεάν Parking

Μεσογειακή Κουζίνα

Wi-Fi

Pet friendly

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διεύθυνση

Πύργος
Τήνος, 842 01, Ελλάδα

Τηλέφωνο

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Κυρ: 08:00 π.μ. - 03:00 π.μ.

TOP