Υπάρχουν φορές που όταν ακούς για σπουδές και σταδιοδρομία στο εξωτερικό, αστέρια Michelin, διεύθυνση gourmet εστιατορίων, μαζί με μια στρατιά δημοσιευμάτων και συνεντεύξεων, θεωρείς ότι έχεις να κάνεις με κάποιον απρόσιτο σεφ που συζητά μαζί σου με τον αέρα της υψηλής γαστρονομίας που διαθέτει. Αυτό το στερεότυπο, μαζί με αρκετά άλλα, ανατρέπει ο άνθρωπος πρώτα και μετά σεφ, Γιώργος Στυλιανουδάκης. Τι κι αν κατέχει 36 χρόνια εμπειρία στον χώρο της εστίασης. Τι κι αν το βιογραφικό του γράφει σπουδές στην Αμερική, μαζί με τα ονόματα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου...σου μιλάει, τόσο απλά, τόσο αυθεντικά, τόσο γλυκά, όση είναι η αγάπη και η τέχνη που βάζει στις δημιουργίες του.
Αλήθεια, πόσο τυχεροί είμαστε που αποφάσισε το 2000 να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα. Και ακόμα περισσότερο που πρόσφατα, έμελλε να τον μαγέψει το νησί της Τήνου, και να τον βρούμε εκεί, με το ολόφρεσκο νέο του εγχείρημα. Καλόψια λένε το εστιατόριο- ταβέρνα, και είναι αποφασισμένος να μας δείξει μέσα από αυτό, μόνο την καλή όψη του φαγητού.
Με βάση την ελληνική γεύση, τα πιάτα που σερβίρει στον χώρο του έχουν ελληνικό χαρακτήρα, δείχνουν πολύ απλά και προσιτά στον πελάτη, παρόλο που κρύβουν top end τεχνικές πίσω τους. Ναι, στην Καλόψια θα φας χταποδάκι, σουπιά ή χέλι, αλλά δεν θα είναι ποτέ ένα απλό πιάτο. Θα συνδυάζει μια σειρά τεχνικών, πατώντας πάνω σε παραδοσιακά, ντόπια προϊόντα, που η εμπειρία του τα μεταμορφώνει σε ένα μαμαδέ comfort food, την ώρα που γαστρονομικές κριτικές θα μπορούν να γράφουν σελίδες γι’ αυτά. Βλέπετε ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, όντας Κρητικός, τιμά τον πελάτη του αλλά πρώτα απ όλα τιμά τον τόπο που τον φιλοξενεί. Με σεβασμό ξεκίνησε το 2016 στο Kenzo στη Μύκονο και με τον ίδιο σεβασμό συνεχίζει τη φετινή σεζόν στην Τήνο.