BY PAPAIOANNOU
BY PAPAIOANNOU
Το νέο εστιατόριο Zoga by Papaioannou βρίσκεται μέσα στο ξενοδοχείο μας και αποτελεί σημείο γαστριμαργικής αναφοράς για την Τήνο κάθε καλοκαίρι. Είναι ανοικτό στο κοινό, προσφέρει ανεπανάληπτη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και τα γειτονικά νησιά, και σας προσκαλεί σε νέες γαστρονομικές εμπειρίες με την εγγυημένη υπογραφή του βραβευμένου chef και γκουρού της μαγειρικής Γιώργου Παπαϊωάννου, γνωστού από το εστιατόριο "Παπαιωάννου" στον Πειραιά, από τα 3 εστιατόρια “Μπαρμπουνάκι” στη Γλυφάδα, το Κολωνάκι και τη Ν. Ερυθραία και από το “Armyra” στο Costa Navarino.
Ο βραβευμένος σεφ Γιώργος Παπαϊωάννου μαζί με τον σεφ Νίκο Κονδύλη δημιούργησαν ένα μενού βασισμένο κυρίως στην παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα, αξιοποιώντας τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της Τήνου και άλλων περιοχών της Ελλάδας. Το μενού δίνει έμφαση στους θαλασσινούς μεζέδες και τα φρέσκα ψάρια από τις Κυκλάδες: αυγά αχινού, χταπόδι κρασάτο με κρέμα φινόκιο & πράσο ψητό, καπνιστό χέλι με φύκια wakame, σαλάτα Zoga με ντοματίνια, καπαρόμηλα & ξινομυζήθρα Τήνου, ριζότο μαγειρεμένο με bisque γαρίδας, φιλέτο λαβράκι με πουρέ γλυκοπατάτας Νάξου και μελιτζάνα γεμιστή με λαχανικά, ρυζόγαλο και παγωτό λουκούμι με κρέμα βανίλιας και brownie, είναι μόνο μερικά από τα πιάτα του των 2 σεφ του εστιατορίου μας, που ξεπερνούν κάθε φαντασία και εγγυώνται μια γαστρονομική πανδαισία που μένει αξέχαστη.
Η πλούσια κάβα του Zoga προσφέρει μερικά από τα πιο ονομαστά είδη κρασιών, ελληνικής προέλευσης αλλά και διεθνή. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα κρασιά με ετικέτα Αιολίς, που εμφιαλώνουμε με μεράκι για το ποιοτικό κρασί και θα βρείτε μόνο εδώ.
Το εστιατόριο μας είναι ανοικτό καθημερινά από τις 4 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα και προσφέρεται επίσης για εκδηλώσεις κάθε είδους.