Tinos About

Magazine 4 elegant islanders
  • ΕλληνικάΕλληνικά
    • English English
  • ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
    • ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ
      • Θρησκεία
      • Γαστρονομία
      • Διαμονή
      • Διασκέδαση
      • Παραλίες
    • ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
      • Σπορ & Δράση
        • Tinos Running Experience
      • Ευεξία
      • Συνεδριακός Τουρισμός
    • YOU IN TINOS
      • Νέοι
      • Ζευγάρια
      • Οικογένειες
      • 55+
      • LGBT
  • ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
    • ΟΙΚΙΣΜΟΙ
      • Χώρα
      • Έξω Μεριά
      • Πάνω Μεριά
      • Κάτω Μεριά
    • ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ
      • Άνοιξη
      • Καλοκαίρι
      • Φθινόπωρο
      • Χειμώνας
    • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
      • ART SNAPS
      • FOODPATHS
        • Tinos Food Paths 2018
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Δήλος
    • Ιστορία
    • Μουσεία
    • Έθιμα
    • Πολιτιστικά
    • Πολιτιστικοί Σύλλογοι
  • ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ
  • ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • BLOG
  • Αρχική
  • Blog
  • Art Snaps
  • Δημήτρης Χατζής & Ραμπέλλα Γρε
 

Δημήτρης Χατζής & Ραμπέλλα Γρε

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2018 / Δημοσιεύθηκε Art Snaps

Δημήτρης Χατζής & Ραμπέλλα Γρε

Δημήτρης Χατζής & Ραμπέλλα Γρε

Δημήτρης Χατζής &
Ραμπέλλα Γρε

H Ραμπέλλα και ο Δημήτρης ζουν και εργάζονται στην Τήνο. Ο Δημήτρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο. Μετά το γυμνάσιο πήγε στην Αθήνα όπου σπούδασε μηχανικός εμπορικού ναυτικού. Έπειτα από χρόνια περιπλάνησης, επέστρεψε στο νησί, γνώρισε τη Ραμπέλλα και από τότε μετρούν 25 χρόνια μαζί. Έχουν δυο παιδιά και μένουν μόνιμα στον Πάνορμο.

Ο Δημήτρης, μαθήτευσε δίπλα στον κ. Κώστα Αλεξόπουλο την τέχνη της σιδηρουργείας. Αυτή την τέχνη την αγάπησε και  αποφάσισε να κρατήσει το παραδοσιακό σιδηρουργείο στον Πύργο, που λειτουργεί από 1910, χρησιμοποιώντας  τις ίδιες παλιές τεχνικές. Με μεράκι και αγάπη για τη δουλειά του, δημιουργεί αντικείμενα από σίδερο όπως χειροποίητες κλειδαριές, κάγκελα, κρεβάτια, κηροπήγια, μανουάλια, φωτιστικά, σύρτες διάφορα εργαλεία κ.α.

Δημήτρης Χατζής & Ραμπέλλα Γρε

“Ο κόσμος που επισκέπτεται το σιδεράδικο …ενθουσιάζεται!

Δεν πιστεύουν πως μπορεί να υπάρχει ένα τέτοιο εργαστήριο στον Πύργο. Όπως και να το κάνουμε το χειροποίητο έχει άλλη αξία. Έχει μνήμη από τα παλιά.”

Δημήτρης Χατζής & Ραμπέλλα Γρε

Η Ραμπέλλα ασχολείται με την οικογενειακή επιχείρηση, ενοικιαζόμενων δωματίων που βρίσκεται στον Πάνορμο. Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται συστηματικά με τη τέχνη της φωτογραφίας.  “Το να δουλεύεις σε νησιωτική περιοχή, έχει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.  Ο χρόνος κάποιες φορές περνάει αβάσταχτα αργά, οπότε  αυτό με έκανε να ψάξω κι άλλες δημιουργικές ασχολίες. Η φωτογραφία με βοήθησε να δω τον κόσμο με άλλη ματιά, με έκανε να δω πράγματα που άλλοτε δεν τα παρατηρούσα”. Την στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, ετοιμάζεται μία έκθεσή της στο νησί. Δεν έχει αποφασίσει εάν θα συνεχιστεί ως το καλοκαίρι…ελπίζουμε να έχετε την τύχη να δείτε τις υπέροχες & ιδιαίτερες φωτογραφίες της.

Δημήτρης Χατζής & Ραμπέλλα Γρε

“Ο χειμώνας εδώ στον Πάνορμο κυλάει ήρεμα. Οι δουλειές δυστυχώς αυτή την εποχή είναι λιγοστές. Όμως έχουμε χρόνο ν’ ασχοληθούμε με άλλα δημιουργικά πράγματα”.

Δημήτρης Χατζής & Ραμπέλλα Γρε

Αν και ο χειμώνας δύσκολος δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στις εποχές!

“Όλες οι εποχές στο νησί, είναι όμορφες. Η κάθε μια έχει τη δική της χάρη. Εάν περνάς καλά, δεν σ’ απασχολεί εάν είναι χειμώνας η καλοκαίρι”.

Δημήτρης Χατζής & Ραμπέλλα Γρε

Για τον επισκέπτη που έρχεται πρώτη φορά στην Τήνο συμβουλεύουν:

“Πρέπει οπωσδήποτε να έχεις αυτοκίνητο, για να μπορέσεις να κάνεις διαδρομές. Η ενδοχώρα της Τήνου έχει απίστευτη ομορφιά. Τα χωριά της έχουν κρατήσει το νησιώτικο χρώμα. Το άγριο τοπίο σε συνδυασμό με τη θάλασσα κάνουν τον επισκέπτη να την ερωτευτεί”.

 

http://metalandart.gr/

http://panormos-apartments/

Δημήτρης Χατζής & Ραμπέλλα Γρε

Περισσότερα Νέα

Giannis Giannelos
Γιάννης Γιαννέλος
Αποτύπωμα
Έκθεση φωτογραφίας «Αποτύπωμα»
Aristeides Kontogeorgis
Αριστείδης Κοντογεώργης

Πρόσφατα Άρθρα

  • Σπίτι στην Τήνο

    Ένα παραδοσιακό σπίτι στην Τήνο, που χτίστηκε α...
  • Άξαχας, «καταφύγιο» με θέα το άπειρο…

    Δύο πέτρινες κατοικίες σχεδιάστηκαν με σκοπό να...
  • Από τα έγκατα της γης, στα πέρατα του κόσμου

    Μεγαλόχαρη Τήνου Πως ανακαλύφτηκε η θαυματουργή...
  • DENDRO… ISTERNIA – TINOS

    Τρία νέα παιδιά, LIRITIS DILLON, ΔΑΦΕΡΑΝΟΣ ΠΑΝΟ...
  • Γάμος και Βάφτιση: Save the date

    Το νησί που συνδυάζει αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο,...

Αρχεία

Categories

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΠΕΡΙΟΔΙΚΟVIDEO GALLERYPHOTO GALLERYTΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για την Τήνο

FOLLOW US

© Copyright 2018 Tinos About - All rights reserved

ΚΟΡΥΦΗ