Συνταγή για Μουστοκούλουρα τραγανά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 60-70 ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ
• 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο • 1 φλιτζάνι πετιμέζι • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 1 κουταλάκι κανέλα • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού • 1 κουταλάκι σόδα
• 1 κιλό αλεύρι και λίγο ακόμη (όσο χρειαστεί) • 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε λεκάνη το ελαιόλαδο, το πετιμέζι, τη ζάχαρη, την κανέλα και το χυμό πορτοκαλιού. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα ανακατεύοντας με σύρμα. Μόλις σφίξει, συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια, έως ότου πετύχουμε μαλακή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε λεπτά κορδόνια και κλείνουμε σε στρογγυλό σχήμα. Αραδιάζουμε τα μουστοκούλουρα σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο και τα ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά περίπου.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα. Νικολέττα Δελατόλα-Φώσκολου για τις υπέροχες συνταγές