Υλικά 1 μεγάλο μαγιάτικο 2 κιλών περίπου 1 κιλό μπάμιες 3 κρεμμύδια ξερά ψιλ/να 3 σκελίδες σκόρδο 1 κονκασέ ντομάτας 1 κρασοπότηρο ξύδι 1 φλ. ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι 1/2 μάτσο μαϊντανός ψιλ/νος χυμός 2 λεμονιών Εκτέλεση Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ρίχνουμε τις μπάμιες αφού τις έχουμε καθαρίσει, στο ελαιόλαδο χωρίς να ανακατεύουμε
Υλικά 1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα ένα κρεμμύδι Χυμός ένα λεμόνι 60γρ ελαιόλαδο Αλατοπίπερο Λίγους σπόρους κάρδαμο Βράζουμε τα χόρτα σε άφθονο νερό. Τα αφήνουμε, σε μέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά ή όσο χρειάζεται για να τρώγονται ευχάριστα. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός και
FOOD PATHS Οι γαστρονομικές συνήθειες κάθε τόπου είναι άρρηκτα συνυφασμένες με τις διακοπές μας και τη γενικότερη τουριστική μας δραστηριότητα. Το φαγητό – και η κουλτούρα που κρύβεται πίσω από αυτό – μπαίνει σε πρώτο πλάνο δημιουργώντας ένα νέο είδος τουρισμού, το γαστρονομικό. Η Τήνος μόλις απέκτησε τη δική της οργανωμένη ομάδα προς αυτή