Η λούζα φτιάχνεται από χοιρινό καρέ καθαρό που παστώνεται για λίγες μέρες και στη συνέχεια «εμβαπτίζεται» σε κόκκινο κρασί μπρούσκο με μπαχαρικά. Έπειτα, μπαίνει σε έντερο και στεγνώνει 1-2 μήνες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), και κατόπιν κόβεται σε κομμάτια.
Παστέλι Τήνου σε λεμονόφυλλο: παράγεται καθημερινά με αγάπη από τα πιο αγνά υλικά του νησιού μας. Είναι το παραδοσιακό γλυκό στους γάμους και ένα από τα γλυκά που απολαμβάνουμε από παιδιά.
Οι παλιοί ημιονικοί δρόμοι παίρνουν και πάλι ζωή Ο κρυμμένος παράδεισος κάθε πεζοπόρου βρίσκεται στην Τήνο. Ο πεζοπορικός συνοδός Καρόλος Μέρλιν, μας μυεί στα κρυφά – ή όχι και τόσο- μονοπάτια της… Μια φορά και έναν καιρό, όταν δεν υπήρχαν ακόμα αυτοκίνητα, ο μόνος τρόπος για να πάει ένας χωρικός από το ένα χωριό στο
Η δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου ξετυλίγει το κουβάρι των προσωπικών της αναμνήσεων στο νησί. Τα καλοκαίρια και τους χειμώνες της… Εργάζεσαι στο χώρο της ενημέρωσης εδώ και 15 χρόνια περίπου. Έχεις περάσει από όλα τα είδη ραδιοφώνου ενώ τα τελευταία χρόνια σε βλέπουμε και μπροστά από τον τηλεοπτικό φακό. Πώς σε βρίσκει επαγγελματικά
COVER ONE …ON TIME LANDED! TINOS ABOUT summer 2015 Η ΤΗΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TINOS about Το περιοδικό κυκλοφορεί σε 24.000 αντίτυπα σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας για 6 ΜΗΝΕΣ και ασφαλώς και στα σημεία πώλησης Τύπου της ΤΗΝΟΥ, μετά τους έξι μήνες διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ ΩΣ EΛΕΥΘΕΡΗ