ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένα τα καλύτερα στην κατηγορία τους προϊόντα που διαθέτει η Τήνος και αξίζει να τα ανακαλύψετε.

T-Οinos
Μαλαγουζιά

T-Οinos Μαλαγουζιά

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Μαλαγουζιά

ΕΔΑΦΟΣ: Αμμώδες με γρανιτικό υπόστρωμα, βιολογικός αμπελώνας.

ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 450 μ.

ΦΥΤΕΥΣΗ: 1.150 φυτά / στρέμμα

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: Βορειοανατολικός

ΑΠΟΔΟΣΗ: 500 κιλά / στρέμμα

ΤΡΥΓΟΣ: 31/08/15

ΑΛΚΟΟΛΗ: 11,0%

Γραβιέρα

Παραδοσιακή
γραβιέρα Τήνου

Παραδοσιακή γραβιέρα Τήνου

Φρέσκο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα,αγνή φυσική πυτιά τυριού, οξυγαλακτική καλλιέργια, χλωριούχο ασβέστιο, αλάτι, ελάχιστα λιπαρά 42%, μέγιστη υγρασία 56%

ΧΡΟΝΟΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ: 3 μήνες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ: 12 μήνες

ΒΑΡΟΣ: ±350g ή ±1000g ή 4000g

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: κενό αέρος (vacuum)

Παστέλι

Παστέλι σε
λεμονόφυλλο

Παστέλι σε
λεμονόφυλλο

Παστέλι Τήνου σε λεμονόφυλλο: παράγεται καθημερινά με αγάπη από τα πιο αγνά υλικά του νησιού μας. Είναι το παραδοσιακό γλυκό στους γάμους και ένα από τα γλυκά που απολαμβάνουμε από παιδιά.

Vaptistis
White

Vaptistis White
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 70% – 30% Ασύρτικο – Μονεμβασιά
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 430 μ.
ΑΛΚΟΟΛΗ: 14,0%

ΝΕΑ

Περισσότερα +07 Ιουνίου 2013 σε Άκου τον ντόπιο

Λευτέρης Κρητικός, ο τελευταίος των υφαντών

Λευτέρης Κρητικός Γύρισε όλο τον κόσμο. Ταξίδεψε στη Μεσόγειο, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, από την Αγγλία ως τον Καναδά, την Αργεντινή και τη Νιγηρία. Ο Λευτέρης Κρητικός δεν φανταζόταν ότι θα άφηνε πίσω του μια για πάντα τη ναυτιλία, όταν θα επέστρεφε στο νησί του το 1975, για να ασχοληθεί με την υφαντική. «Γεννήθηκα
Περισσότερα +08 Σεπτεμβρίου 2018 σε Εκδηλώσεις, Μαρμαρογλυπτική, Μουσεία, Πολιτιστικά

Γιανούλης Χαλεπάς: επιστροφή στον Πύργο

Δράσεις στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Γιανούλης Χαλεπάς: επιστροφή στον Πύργο» στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 7 Σεπτεμβρίου 2018 Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Γιανούλης Χαλεπάς: επιστροφή στον Πύργο», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου (ώρα 18:30), ξενάγηση από την Αλεξάνδρα Γουλάκη-Βουτυρά, Καθηγήτρια ΑΠΘ, που επιμελήθηκε την έκθεση μαζί
Περισσότερα +25 Ιουνίου 2015 σε Συνεντεύξεις Επωνύμων

Μαγειρική αλά τηνιακά!

Στην CHEF D’ OEUVRE, την πρώτη σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής που λειτούργησε στην Ελλάδα θα μάθετε πως η καλή κουζίνα είναι γένους… τηνιακού! Η Επαγγελματική Σχολή Γαστρονομίας CHEF D’ OEUVRE  συνιστά την πρώτη εξειδικευμένη Σχολή που λειτούργησε στην Ελλάδα, από δύο αδέρφια με τηνιακή καταγωγή, τον Αναστάσιο (Διευθυντή της σχολής) και τη Δέσποινα (υπεύθυνη Επικοινωνίας
ΚΟΡΥΦΗ