Η λούζα φτιάχνεται από χοιρινό καρέ καθαρό που παστώνεται για λίγες μέρες και στη συνέχεια «εμβαπτίζεται» σε κόκκινο κρασί μπρούσκο με μπαχαρικά. Έπειτα, μπαίνει σε έντερο και στεγνώνει 1-2 μήνες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), και κατόπιν κόβεται σε κομμάτια.
Παστέλι Τήνου σε λεμονόφυλλο: παράγεται καθημερινά με αγάπη από τα πιο αγνά υλικά του νησιού μας. Είναι το παραδοσιακό γλυκό στους γάμους και ένα από τα γλυκά που απολαμβάνουμε από παιδιά.
Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Παρασκευή 18 Μαΐου (ώρα 10:30) . . Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων (18/5), με θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», οργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου (ώρα 10:30) εργαστήρι με τίτλο «Κουβάρια που ενώνουν». Μικροί και
Αποσπάσματα από την Βενετοκρατία στην Τήνο Η ιστορία της Βενετοκρατούμενης Τήνου παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον τόσο λόγω της ιδιαιτερότητας της αλλά και λόγω της σημασίας της για την πορεία του νησιού μέσα στο χρόνο. Πράγματι, η Τήνος ακλούθησε τη δική της ιστορική πορεία, η οποία διαφοροποιείται τόσο σε σχέση με αυτή τωνΚυκλάδων αλλά και με του
Pelias Life in Balance – Ολιστικό Κέντρο Αναψυχής. Το Ολιστικό Κέντρο Αναψυχής Pelias Life in Balance είναι μια εναλλακτική πρόταση για να περάσετε δημιουργικό χρόνο στις διακοπές σας, βρίσκεται στο νησί της Τήνου, πάνω από το παραδοσιακό χωριό της Καρδιανής, με θέα το Αιγαίο. Προσφέρει καλλιτεχνικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, καθημερινά μαθήματα yoga &