Η λούζα φτιάχνεται από χοιρινό καρέ καθαρό που παστώνεται για λίγες μέρες και στη συνέχεια «εμβαπτίζεται» σε κόκκινο κρασί μπρούσκο με μπαχαρικά. Έπειτα, μπαίνει σε έντερο και στεγνώνει 1-2 μήνες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), και κατόπιν κόβεται σε κομμάτια.
Παστέλι Τήνου σε λεμονόφυλλο: παράγεται καθημερινά με αγάπη από τα πιο αγνά υλικά του νησιού μας. Είναι το παραδοσιακό γλυκό στους γάμους και ένα από τα γλυκά που απολαμβάνουμε από παιδιά.
Ιδιωτικό παραδοσιακό τυροκομείο SAN LORENZO Το ιδιωτικό παραδοσιακό τυροκομείο SAN LORENZO βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Κέχρος, ενός ακόμα μικρού και φιλόξενου χωριού, χτισμένο στους πρόποδες του Κεχροβουνίου, σε απόσταση 10 Km απο το λιμάνι της Τήνου .Διακρίνεται για τα όμορφα παραδοσιακά σπιτάκια και την εκκλησία της Παναγίας της Ξεσκλαβώστρας με το καμπαναριό της. Το
Ο Μάρκος Παπακωνσταντίνου είναι βέρος Τηνιακός και το αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία. Με σπουδές σε αργυροχρυσοχοΐα και μαγειρική, σήμερα εργάζεται στο πλευρό του σεφ Άκη Πετρετζίκη, έχοντας καταφέρει να κάνει το χόμπι του, επάγγελμα. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα! Τι είναι αυτό που σε κέρδισε στη μαγειρική; Η αλήθεια είναι πως ήθελα να κάνω το
Το χρονικό της μετατροπής ενός παραδοσιακού, κυκλαδίτικου ανεμόμυλου σε… άντρο της τηνιακής διασκέδασης, διά στόματος των αδερφών Ψάλτη. Ο Λευτέρης, ο Αντρέας και ο Γιάννης Ψάλτης δέχτηκαν από τον παππού τους ένα σπουδαίο δώρο, έναν παλιό ανεμόμυλο στο λόφο που κοιτάει τη Χώρα από ψηλά, στην τοποθεσία Μύλοι. Όταν τα τρία αδέρφια Ψάλτη βρέθηκαν στο σημείο