ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένα τα καλύτερα στην κατηγορία τους προϊόντα που διαθέτει η Τήνος και αξίζει να τα ανακαλύψετε.

T-Οinos
Μαλαγουζιά

T-Οinos Μαλαγουζιά

ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 100% Μαλαγουζιά

ΕΔΑΦΟΣ: Αμμώδες με γρανιτικό υπόστρωμα, βιολογικός αμπελώνας.

ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 450 μ.

ΦΥΤΕΥΣΗ: 1.150 φυτά / στρέμμα

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ: Βορειοανατολικός

ΑΠΟΔΟΣΗ: 500 κιλά / στρέμμα

ΤΡΥΓΟΣ: 31/08/15

ΑΛΚΟΟΛΗ: 11,0%

Παραδοσιακή
Λούζα Μπόρας

Παραδοσιακή Λούζα Μπόρας

Η λούζα φτιάχνεται από χοιρινό καρέ καθαρό που παστώνεται για λίγες μέρες και στη συνέχεια «εμβαπτίζεται» σε κόκκινο κρασί μπρούσκο με μπαχαρικά. Έπειτα, μπαίνει σε έντερο και στεγνώνει 1-2 μήνες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), και κατόπιν κόβεται σε κομμάτια.

Παστέλι

Παστέλι σε
λεμονόφυλλο

Παστέλι σε
λεμονόφυλλο

Παστέλι Τήνου σε λεμονόφυλλο: παράγεται καθημερινά με αγάπη από τα πιο αγνά υλικά του νησιού μας. Είναι το παραδοσιακό γλυκό στους γάμους και ένα από τα γλυκά που απολαμβάνουμε από παιδιά.

Vaptistis
White

Vaptistis White
ΠΟΙΚΙΛΙΑ: 70% – 30% Ασύρτικο – Μονεμβασιά
ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 430 μ.
ΑΛΚΟΟΛΗ: 14,0%

ΝΕΑ

Περισσότερα +20 Δεκεμβρίου 2017 σε Πέτρα

Τα άγνωστα σπήλαια της Τήνου

Στην Τήνο, μέχρι στιγμής, έχουν βρεθεί αρκετά σπήλαια, πολλά από τα οποία παρουσιάζουν σημαντικό γεωλογικό, ιστορικό και εντομολογικό ενδιαφέρον. Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη είναι ένα σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, που ήρθε στο φως τυχαία κατά τη διάρκεια εργασιών για τη διάνοιξη του δημόσιου δρόμου στον Τριαντάρο. Ωστόσο, παρόλο που από τότε έχουν περάσει αρκετά
Περισσότερα +10 Ιουνίου 2013 σε Άκου τον ντόπιο

Μάρκος Φιλιππούσης: “Το κατά Μάρκον”

…ευαγγέλιο της διασκέδασης, εκεί που σκάει το κύμα. Ο Μάρκος Φιλιππούσης, μας καλωσορίζει στο beach bar του στα Καλύβια. Ο Μάρκος Φιλιππούσης γεννήθηκε στην όμορφη Καρδιανή, όπου έζησε μέχρι τα 18. Τελειώνοντας το σχολείο, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του στην Αθήνα… Από τους πρώτους κιόλας μήνες που βρέθηκε μακριά από τον τόπο του, είχε
Περισσότερα +10 Ιουνίου 2013 σε Άκου τον ντόπιο

Μιχάλης Αμοιραλής & Φραγκίσκα Φωσκόλου: “Περνάνε… ζάχαρη!”

Οι νεαροί ιδιοκτήτες του ζαχαροπλαστείου Μεσκλιές, όταν βρίσκονται στο εργαστήριο ανάμεσα σε αρώματα και δημιουργίες, νιώθουν ότι η ζαχαροπλαστική ήταν γι’ αυτούς μονόδρομος. Γιατί απλούστατα, την έχουν μέσα τους. Ο Μιχάλης Αμοιραλής και η Φραγκίσκα Φωσκόλου είναι η τρανή απόδειξη πως όταν υπάρχει κοινό όραμα και καλή επικοινωνία, τότε μια επιχείρηση μπορεί να εδραιωθεί σε
ΚΟΡΥΦΗ