Η λούζα φτιάχνεται από χοιρινό καρέ καθαρό που παστώνεται για λίγες μέρες και στη συνέχεια «εμβαπτίζεται» σε κόκκινο κρασί μπρούσκο με μπαχαρικά. Έπειτα, μπαίνει σε έντερο και στεγνώνει 1-2 μήνες (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), και κατόπιν κόβεται σε κομμάτια.
Παστέλι Τήνου σε λεμονόφυλλο: παράγεται καθημερινά με αγάπη από τα πιο αγνά υλικά του νησιού μας. Είναι το παραδοσιακό γλυκό στους γάμους και ένα από τα γλυκά που απολαμβάνουμε από παιδιά.
Χειμαρρώδης, αυθεντικός, «επαναστάτης» με αιτία και Τήνιος από επιλογή. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας των μεγάλων επιτυχιών που «μάχεται» την γκλαμουριά, κάνει δίσκους «διαμαρτυρίας» και πιστεύει ότι «Οι Άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο», ξεδιπλώνει τη σχέση του με το νησί. Για τη σχέση του με το νησί: «Της γυναίκας σου το χωριό, δυο φορές χωριό σου δε
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΕΚ PRAXIS Η Γενική Διευθύντρια και ο Διευθυντής Σπουδών του ΙΕΚ PRAXIS είναι εδώ και 13 χρόνια καλοκαιρινοί κάτοικοι της Τήνου. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΙΕΚ PRAXIS Η Μαρία Χαϊνά και ο Περικλής Τζοβλάς ήρθαν για πρώτη φορά στο νησί το 2006 και από τότε το ερωτεύτηκαν. Διατηρούν το σπίτι τους στο Λαούτι και βρίσκονται στην Τήνο
Μια έκθεση αφιερωμένη στα 180 χρόνια από τη γέννησή του Νικολάου Γύζη. Έκθεση Νικόλαος Γύζης Ο Νικόλαος Γύζης μια ξεχωριστή προσωπικότητα με εσωτερικές ανησυχίες, που συνδύαζε το ταλέντο με την εργατικότητα, κατάφερε να διαπρέψει και να είναι ένας από τους σημαντικότερους ζωγράφους του 19ου αιώνα. Με αφορμή τα εκατό ογδόντα χρόνια από τη γέννηση του