Show/Close
MAISTRALI
LEC
DOUGH
ANTHEA
AIGLH
ΔΙΚΟ ΜΑΣ
JASON
METAXY-MAS
LAGHNI
LEVANTA
ARODO
APODRASH
MARAGOS
DIVE CENTER
ELIA
LOOCOOMADES
360
BALLOS
KAFENES
NOSTOS
BOREADES
MIXALIS
TUTTI BLU
Asteras - Radio Taxi
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 16:39

Μαγειρική αλά τηνιακά!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Στην CHEF D’ OEUVRE, την πρώτη σχολή Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής που λειτούργησε στην Ελλάδα θα μάθετε πως η καλή κουζίνα είναι γένους… τηνιακού!

Η Επαγγελματική Σχολή Γαστρονομίας CHEF D’ OEUVRE  συνιστά την πρώτη εξειδικευμένη Σχολή που λειτούργησε στην Ελλάδα, από δύο αδέρφια με τηνιακή καταγωγή, τον Αναστάσιο (Διευθυντή της σχολής) και τη Δέσποινα (υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων) Περιμένη. Η CHEF D’ OEUVRE  είναι αναγνωρισμένη για το υψηλό επίπεδο προσφερόμενης εκπαίδευσης, στις γαστρονομικές ειδικότητες.

Οι ειδικότητες τις οποίες μπορεί κανείς να σπουδάσει στη CHEF D’OEUVRE είναι:

Επαγγελματική Μαγειρική, Επαγγελματική Ζαχαροπλαστική, Αρτοποιία, Επαγγελματικό Μπαρ, Διοίκηση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (F&Β Μanagement).

 

Όταν ιδρύθηκε η Chef d’ Oeuvre, ελάχιστοι είχαν προβλέψει τη μακροημέρευση της πρώτης εξειδικευμένης Σχολής για τη Μαγειρική και τη Ζαχαροπλαστική στην Ελλάδα. Είκοσι  χρόνια μετά, ο  Αναστάσιος Περιμένης, εκπαιδευτικός και ο ίδιος, αποκαλύπτει ότι το μυστικό της επιτυχημένης πορείας του εκπαιδευτηρίου είναι η προσφορά εξειδικευμένης γνώσης και η απόλυτα στοχευμένη κατάρτιση των μελλοντικών chef και pastry chef.

 

Για όσους σπουδαστές το επιθυμούν, στη Σχολή λειτουργεί Μεταπτυχιακός κύκλος σπουδών στην ειδικότητα Διοίκησης Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (Food & Beverage Management). Το ανώτερο δίπλωμα διοίκησης Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (F&B Management Higher Diploma) βοηθά τους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια γνώσεων ώστε να εξελιχθούν σε άριστους επιχειρηματίες ή διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.

Η CHEF D’ OEUVRE συνιστά τη μοναδική σχολή που ασχολείται αποκλειστικά με τη γαστρονομική εξειδίκευση καθώς σύμφωνα με τον κ. Περιμένη: «η ενασχόληση με ένα μόνο αντικείμενο έχει πάντα πολύ καλύτερα αποτελέσματα τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην προώθηση των σπουδαστών στον επαγγελματικό χώρο». Μέσω του Τμήματος Επαγγελματικής Αποκατάστασης, η Σχολή εγγυάται για την επαγγελματική σταδιοδρομία και επιτυχία όλων ανεξαιρέτως των αποφοίτων της σε γνωστές και καταξιωμένες επιχειρήσεις του τουριστικού και ξενοδοχειακού κλάδου. Οι ειδικοί σύμβουλοι καριέρας της CHEF D’ OEUVRE ασχολούνται προσωπικά με τον κάθε σπουδαστή, εξασφαλίζοντάς του, παράλληλα με τις σπουδές και την επιθυμητή γι αυτόν εργασία, στην ειδικότητά του, με ασφάλιση και πολύ καλές οικονομικές αποδοχές. «Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι το ποσοστό απορροφητικότητας των αποφοίτων της Σχολής μας αγγίζει σχεδόν το 100% και αυτό το επιβεβαιώνουν περισσότεροι από 6.000 απόφοιτοι της CHEF D’OEUVRE που σήμερα είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες Chef, Ζαχαροπλάστες, F&B managers, Barmen και εργάζονται σε εστιατόρια, ξενοδοχεία , catering ή έχουν ανοίξει και διευθύνουν τις δικές τους επιχειρήσεις», δηλώνει υποδειγματικά ο Περιμένης.

 

 

Διεθνής Καταξίωση

Το διεθνές αναγνωρισμένο κύρος της Σχολής επιβεβαιώνεται από τις αμέτρητες διακρίσεις από συμμετοχές σε διαγωνισμούς καλλιτεχνικής μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής, bartender σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Οι διεθνείς διακρίσεις και τα χρυσά μετάλλια της στο χώρο της γαστρονομίας, καθώς επίσης και το γεγονός ότι αποτέλεσε τον Επίσημο Οργανισμό Εκπαίδευσης στον Επισιτιστικό κλάδο που ανέλαβε και έφερε με μεγάλη επιτυχία εις πέρας την παροχή όλων των υπηρεσιών διατροφής κατά την Ολυμπιάδα του 2004, την έχουν καταξιώσει ανάμεσα στις κορυφαίες  Σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι σημαντικότερες τουριστικές μονάδες σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως Hilton Λονδίνου και Αθηνών, Intercontinental Λονδίνου και Αθηνών, Club Mediterranee, Robinson club, Grecotel, Aldemar, Porto Carras, Helios, Louis Hotels  κ.α., επανδρώνονται από σπουδαστές και αποφοίτους της CHEF D’ OEUVRE.

 

Με αφορμή την καταγωγή των δύο αδερφών και αναφορικά με παρόμοιες ευκαιρίες εξέλιξης που προσφέρονται σε έναν νέο που ζει και εργάζεται στην Τήνο, η κα Περιμένη επισημαίνει: «Παίρνοντας ως δεδομένο το γεγονός ότι η Τήνος είναι ένα από τα πλέον χαρισματικά νησιά των Κυκλάδων με άφθονο φυσικό πλούτο και ξεχωριστή  ομορφιά, σε πλεονεκτική θέση και όχι μακρινή απόσταση από την Αθήνα, με δυνατότητες ανάπτυξης διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, θρησκευτικού, γαστρονομικού, αθλητικού, κ.α., θεωρώ ότι ο νέος Τηνιακός, εάν θέλει πραγματικά, μπορεί να βρει και να αξιοποιήσει ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης στο νησί. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια εκτός από την ισχυρή θέληση είναι πρώτιστα, η σωστή εκπαίδευση και η συνεχής επιμόρφωση στον τομέα που θα επιλέξει ο καθένας να ασχοληθεί.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο ευνοϊκότερος τομέας που θα μπορούσε ο νέος Τηνιακός να επενδύσει σε σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία, είναι ο τουριστικός τομέας, με όλες του τις προεκτάσεις. Το σημαντικότερο όλων για την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη του νησιού, είναι να καταλάβουν όλοι όσοι ασχολούνται με τον Τουρισμό στην Τήνο, ότι ο ερασιτεχνισμός στην Ευρώπη του 2015 έχει πεθάνει! Είναι επιτακτική ανάγκη στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών στο νησί μας, να επικρατήσει  πλέον μόνο ο επαγγελματισμός, η διαρκής επιμόρφωση, η συνέπεια, και η ηθική απέναντι στον τουρίστα. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το μοναδικό φιλόξενο ταμπεραμέντο του Τηνιακού και την κατάθεση ψυχής και αγάπης κατ αρχήν προς το νησί του και έπειτα στον επισκέπτη, θα καταστήσουν την Τήνο έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς, όχι μόνο στην εγχώρια αγορά αλλά και στην απαιτητική διεθνή.

Επαφιόμαστε στον νέο Τηνιακό να μείνει στο νησί του και να του δώσει νέο ύφος,  συνδυάζοντας το σύγχρονο προφίλ της Τήνου με τον παραδοσιακό, αυθεντικό της  χαρακτήρα, την εξέλιξη με την κουλτούρα, το γραφικό παρελθόν με το απαιτητικό και συνεχώς εξελισσόμενο παρόν και μέλλον!».

 

Οι σκέψεις των δύο Τηνιακών υπεύθυνων της σχολής για το νησί τους: «Τόσο για τον αδερφό μου όσο και για μένα η Τήνος σημαίνει πολλά και σημαντικά σημεία αναφοράς από τη ζωή μας. Είναι το νησί της μητέρας μας, με καταγωγή από τον Αρνάδο, που από την παιδική μας ηλικία έχουμε λατρέψει και δεν το έχουμε αποχωριστεί  κανένα καλοκαίρι. Με κάθε ευκαιρία αναζητάμε να ερχόμαστε στο σπίτι μας στο Πόρτο, γιατί για εμάς αντιπροσωπεύει τον τόπο μας, το μέρος που χαλαρώνουμε και ηρεμούμε. Λατρεύουμε τη φυσική της ομορφιά, κάθε γωνιά και παραλία της, τα χωριά και τους ανθρώπους της, τα μελτέμια της, την απλή ζωή και την θετική αύρα που αποπνέει το νησί.

Δεν φαντάζεστε πόσο πολύ χαιρόμαστε όταν βλέπουμε νέους από την Τήνο να έρχονται στη Σχολή για να μας εμπιστευθούν τις σπουδές και το μέλλον τους και πόσο περήφανοι αισθανόμαστε να τους βλέπουμε μετά τις σπουδές τους να προοδεύουν ή να ανοίγουν τα δικά τους εστιατόρια στο νησί.

Έχουμε κατορθώσει να κάνουμε τους νέους της Τήνου να νιώθουν τη Σχολή σαν το σπίτι τους και εμάς σαν οικογένειά τους και όσα χρόνια και αν περάσουν ξέρουν ότι θα είμαστε κοντά τους, να τους στηρίζουμε σε κάθε τους προσπάθεια».

*Η CHEF D’ OEUVRE παρέχει ειδική έκπτωση και ξεχωριστές οικονομικές παροχές σε όλους όσοι κατάγονται από την Τήνο και επιθυμούν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στα επισιτιστικά επαγγέλματα.

FOTO /TO FOTOGRAFIO

Διαβάστηκε 898 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015 00:55